xmalesia.camwebb.info/blog/201

"Our daily coffee-break in the plot. Is that coffee, or used engine oil?" πŸ€£β€‹

sound like my previous european boss

But you're racist person

RT @IsmailSabri60@twitter.com

Ayuh Keluarga Malaysia yang dikasihi,

Saksikan secara langsung Pelancaran Keluarga Malaysia pada jam 8.30 malam, 23 Oktober 2021.

β€œUmpama selembar benang, dikait, ditenun dan dijalin, akhirnya menjadi kain yang sempurna indahnya.”

Jumpa malam nanti.

πŸ¦πŸ”—: twitter.com/IsmailSabri60/stat

RT @AdamMGrant@twitter.com

Jargon isn't a sign of expertise; it's a signal of insecurity.

9 studies: when people lack status, they resort to unnecessarily technical language in an attempt to look smart.

When they have status, they're more concerned with communicating clearly.

sciencedirect.com/science/arti

πŸ¦πŸ”—: twitter.com/AdamMGrant/status/

My perspective, could be carding, db leak, IMSI catch aka stingray or self opt some services and got hacked

RT @Rnraa_@twitter.com

Cimb bank memang bermasalah eh? Simpan duit dalam bank pun dah tak selamat sekarang omggg. Korang pernah ke?!😭😭😭

Tak sampai apa apa noti atau tac tiba tiba check history duit hilang. Dahla ini modal untuk i start bisnes. Acc kena suspend duit utk business hilang!😭😭

πŸ¦πŸ”—: twitter.com/Rnraa_/status/1451

Yey! Thanks @TwitterDev@twitter.com for approval. Now I can explore and use it to build something with API πŸ€“ (robbinespu.gitlab.io/indieweb/)

RT @rehackxyz@twitter.com

Hey. We have a deal for cybersecurity students in Malaysia :)

πŸ¦πŸ”—: twitter.com/rehackxyz/status/1

RT @woketopus@twitter.com

The guy who created PHP (Rasmus Lerdorf) appears to have reached some higher level of coder enlightenment

πŸ¦πŸ”—: twitter.com/woketopus/status/1

10. TERENGGANU βœ… 9M4CCM
11. KELANTAN βœ… 9M4CKK
12. SARAWAK βœ… 9M4CHQ
13. SABAH βœ… 9M4CBP
14. WILAYAH PERSEKUTUAN LABUAN❌
15. WILAYAH PERSEKUTUAN KUALA LUMPUR βœ… 9M4CSW, 9M4S
16. KUMPULAN LATIHAN MALAYSIA (KLM) βœ…9M4CTA
17. KUMPULAN LATIHAN KELANASISWA MALAYSIA (KLKM)❌

Show thread

STESYEN JOTA 2021

1. PERLIS βœ… 9M4CHM
2. KEDAH ❌
3. PULAU PINANG βœ… 9M4SAM, 9M2PBP, 9W2SCO
4. PERAK βœ… 9M4CAS
5. SELANGOR βœ… 9M4CSB
6. NEGERI SEMBILAN ❌
7. MELAKA βœ… 9M4CAG
8. JOHOR βœ… 9M4CPJ, 9M4JOTA, 9M4PMC, 9M4CMN, 9M2SPN
9. PAHANG βœ… 9M4CPA

Show thread

RT @xavierofficials@twitter.com

been single for a long time might come out with an album soon

πŸ¦πŸ”—: twitter.com/xavierofficials/st

RT @brianokken@twitter.com

Hey Python tutorial writers and bloggers!
Stop promoting pyenv so much for installing Python.

A huge portion of devs (45%, 2021 SO survey, 48% 2020 Jetbrains) use Windows, and pyenv "does not officially support Windows and does not work in Windows outside the WSL."

πŸ¦πŸ”—: twitter.com/brianokken/status/

Mak ayah tua, sakit mmg patut lah kita balik untuk ziarah, Pastikan kau sangat sihat untuk melawat mereka dan mereka selamat untuk kau. Itu jelah. Harap faham

Show thread

Yang "ambil peluang" bercuti tu, hati2lah. especially langkawi yang tak wajibkan ujian dibuat dahulu. Cuba byg minah X ni positif, dia duk sebelah kau masa naik feri. Kau pulak ramah dgn dia. Tak sedar lobang mask terbuka sikit dan kau hidu covid19 masuk dalam paru2.

Show thread

Nak pesan, balik kg tu. Sampai je rumah terus tukar baju kat luar, mandi dan baru bergaul dgn org kt kg. Especially kalau ada singgah mana-mana (eg RnR).

Show thread

Seronoknya balik kg. Pasti ada yg culas & mybe bawa jangkitan ke kg, sebab data kata avg infect rate masih 9% . Tambahan pula kerajaan diam-diam menurun kan kadar testing. Takde dr, pro-vaccine, anti-vax bising ke hal ni? Mana semua?

robbinespu.gitlab.io/indieweb/

Show older
Mastodon 🐘

Discover & explore Mastodon with no ads and no surveillance. Publish anything you want on Mastodon: links, pictures, text, audio & video.

All on a platform that is community-owned and ad-free.
Hosted by Stuxhost.